Primarul Mircia Gutău a dezamorsat situaţia dificilă a locatarilor blocurilor de garsoniere din bulevardul Nicolae Bălcescu

Într-o scurtă întâlnire derulată miercuri dimineaţa la Primăria municipiului, primarul Mircia Gutău a anunţat că a găsit o rezolvare a situaţiei dificile în care se găseau locatarii celor 300 de garsoniere din blocurile G300, 225 şi 50 din bulevardul Nicolae Bălcescu, situaţie rezultată din imposibilitatea legală de a mai utiliza terenul dintre imobile, aflat în proprietatea unui agent economic privat. Edilul-şef i-a informat pe reprezentanţii invitaţi că proprietarul a fost de acord cu un schimb de terenuri în zona Goranu, ceea ce înseamnă că spaţiul dintre blocuri va rămâne strict în utilizarea locatarilor din zonă.

Vestea a fost primită cu aplauze din partea celor prezenţi. ”Îi mulţumesc public domnului Antonescu pentru înţelegere!”, a subliniat primarul Gutău, care a detaliat etapele ulterioare de rezolvare a acestei situaţii: evaluarea suprafeţelor ce fac obiectul schimbului, aprobarea în Consiliul Local a schimbului de terenuri şi a sumei de bani ce urmează să fie plătită în compensare de la bugetul local, definitivarea actelor prin care terenul dintre cele trei blocuri intră în domeniul public al municipiului şi demararea lucrărilor de modernizare necesare: realizarea unei parcări, a unui loc de joacă, modernizarea sistemului de iluminat public şi a alte facilităţi pe care le vor dori locatarii. Chiar de mâine se va reloca punctul de colectare a deşeurilor pe un amplasament la îndemâna utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente