10 oameni ai străzii s-au adăpostit de gerurile iernii la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana” – Mircia Gutău

10 oameni ai străzii s-au adăpostit de gerurile iernii la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”

Vremea rece din ultima perioadă i-a făcut pe mai mulţi oameni ai străzii să caute adăpost la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, ce funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. La acest moment, 10 persoane – 9 bărbaţi şi o femeie – cu vârste cuprinse între 25 şi 67 de ani sunt găzduite de structura din cartierul ”1 Mai”, beneficiind, pe lângă cazare, de trei mese în fiecare zi, de consultaţii medicale, psihologice şi de asistenţă în vederea identificării unor rude, găsirii unui loc de muncă sau întocmirii de documente.

Restricţiile impuse de pandemia de coronavirus au impus condiţionări suplimentare pentru beneficiarii CSU ”Ioana”, astfel că, odată admise în centru, persoanele fără adăpost intră în izolare pentru 14 zile şi li se face un test PCR pentru a preveni transmiterea Covid-19; ulterior, conform procedurilor stabilite pentru instituţiile sociale, cei găzduiţi aici sunt testaţi pentru identificarea coronavirusului, gratuit, de două ori pe săptămână.

În cursul anului 2020, 45 de persoane (venite din proprie iniţiativă, aduse de Poliţia municipiului ori de Poliţia Locală sau trimise de U.P.U. din cadrul Spitalului Judeţean) au beneficiat, pe diverse perioade de timp, de cazare în Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, alte peste o sută primind doar sprijin medical, psihologic, juridic sau socio-profesional, pentru depăşirea unor momente dificile din viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente