Bilanţ după prima săptămână de funcţionare: zeci de râmniceni au trecut pragul Centrului medical de permanenţă din Ostroveni

În prima săptămână de activitate, 88 de persoane au apelat la serviciile Centrului de permanenţă din Ostroveni, 49 dintre acestea prezentându-se în cursul ultimului weekend. Conform statisticilor realizate de dr. Alin Obogeanu, coordonatorul Centrului, 36 dintre pacienţi au fost copii, iar 52 adulţi, dintre care 39 de femei şi 13 bărbaţi.

Cele mai frecvente afecţiuni care i-au adus pe oameni în faţa medicilor din centrul găzduit la parterul fostului internat al Liceului ”Ferdinand I” (zona ”Tic-Tac”) au fost infecţiile respiratorii (32 de cazuri), dureri în regiunea dorsală – dorsalgii (11 cazuri) şi tulburări gastro-intestinale (9 cazuri), dar au fost prezente şi situaţii de plăgi prin înţepare sau tăiere, alergii sau vertij. Din fericire, în prima săptămână de funcţionare nu au fost necesare nici intervenţia echipajului de urgenţă şi nici transportul vreunui pacient la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Pornit de la ideea de degrevare a UPU şi de asigurare de servicii medicale pe timpul nopţii şi în weekenduri în cel mai mare cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea, Centrul de Permanenţă – rezultat în urma cooperării dintre Primăria municipiului şi Consiliul Judeţean Vâlcea – funcţionează de la 1 octombrie şi asigură asistenţa medicală primară prin intermediul a 14 medici specialişti în medicină de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente