Centenar Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”: investiţii substanţiale într-o unitate şcolară de prestigiu

În acest an, Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” aniversează 100 de ani de existenţă, răstimp în care a devenit una dintre şcolile de prestigiu ale oraşului şi o prezenţă constantă în topul celor mai bune licee din România. Municipalitatea Râmnicului a răsplătit în ultimii ani eforturile deosebite făcute de elevii şi profesorii Colegiului de la poalele Capelei cu un program investiţional substanţial, totalizând aproape 7,5 milioane lei, care a vizat mai multe domenii din activitatea instituţiei.

Cel mai valoros proiect investiţional asigurat de la bugetul local în perioada 2017 – 2020 îl reprezintă reabilitarea sălii de sport, cu o valoare de 3.618.901,15lei cu TVA, urmat de reabilitarea imobilului din imediata vecinătate (fostul sediu al Liceului de Arte ”Victor Giuleanu”), în care vor învăţa elevii din clasele mici – investiţia este în valoare de 2.459.161 lei cu TVA. Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” se va bucura şi de o Sală de Festivităţi modernizată şi cu o amenajare în stil amfiteatru cu 183 de locuri, lucrare bugetată cu suma de 1.256.640 lei cu TVA.

Nu în ultimul rând, Primăria Râmnicului a finanţat cu suma de 129.000 lei realizarea şi amplasarea bustului Domnitorului ”Mircea cel Bătrân” la intrarea principală în Colegiu, o lucrare a sculptorului, vâlcean de origine, Ivan Jinaru; opera de artă urmează să fie dezvelită oficial în cursul acestui an, în cadrul unui eveniment aniversar deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente