COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele unei formații de salvatori locali foarte anonimi – și la cum am văzut recent că se mănâncă între ei, cu mari șanse să rămână mai departe în același anonimat – face o criză de alergie pe care o expediază public printr-un comunicat întregii lumi. Domnul în cauză se umple de pete roșii la ideea Balului Primăriei din această seară – că de ce, că cu cine, că din ce bani și așa mai departe. Suplimentar, între o scărpinătură și un strănut, același domn critică și muzica unui astfel de eveniment și am căutat cu atenție să văd dacă nu face vreo referire și la meniu – din fericire, nu.

Președintele salvatorilor locali are o problemă evidentă cu tradițiile locului. Altfel nu-mi explic cum de atacă atât de vehement o inițiativă pe care eu am preluat-o de la fostul primar Sorin Zamfirescu, domnia sa reînviind Balul de la Casa Ofițerilor din paginile distinsului scriitor Constantin Mateescu – adică un eveniment de marcă al vechii urbe a Râmnicului, o adevărată emblemă a societății. Se mai critică și muzica folclorică ce animă în parte acest eveniment, adusă pe scenă de admirabili interpreți de muzică populară – evident că și această tradiție îi repugnă și, în plină criză alergică, îi umple pielea de bășici. În fine, ajuns la paroxismul crizei, suferindul reclamă costul acestui eveniment, care ar fi plătit din impozitele contribuabililor. Doar că domnul este într-o mare eroare: participarea la Balul Primăriei făcându-se în urma achitării unei taxe care, împreună cu sponsorizările primite, acoperă toate costurile acestui eveniment.

Balul Primăriei din această seară pune capăt unui an plin de realizări pentru Râmnic și este un mod de a mulțumi și de a-i evidenția pe cât mai mulți dintre cei care au pus umărul la acestea. Este modul în care administrația locală își arată aprecierea față de oamenii Cetății, care au pus efectiv o cărămidă la zidurile ei și nu doar au stat pe margine să dea din gură. Că președintele salvatorilor locali nu are ochi pentru asta o voi pune tot pe seama alergiei care îl face să lăcrimeze de nu mai vede nimic din toate lucrurile bune care se petrec în jurul său. Așa că îi recomand acestuia sa îi scrie repede o scrisoare lui Moș Crăciun în care să îi ceară un tratament de specialitate anti-alergic – cine știe, poate mai este vreo șansă să revină la normal.

Mircia Gutău,
Primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente