După mai multe amânări din cauza condiţiilor meteorologice, dezinsecţia aviochimică a fost reprogramată pentru perioada 10 – 14 iunie

Primaria municipiului Râmnicu Vâlcea informează locuitorii că în perioada 10-14 iunie 2019, în funcţie de condiţiile meteo, se vor executa tratamente aviochimice şi la sol de dezinsecţie şi larvicidare, precum şi tratamente de deparazitare în municipiu (etapa I) cu substante biocide autorizate de Ministerul Sănătăţii. Tratamentele aviochimice şi la sol se vor executa atât seara (între orele 19.30 – 21.30), cât şi dimineaţa (între orele 6.30 – 9.30). Produsele utilizate sunt: K-OTHRINE PROFI EC 250, substanţă activă deltametrin, VECTOBAC WG, substanţă activă bacillus thurigiensis israeliensis, SUPER KILLER 25 EC substanţă activă cipermetrina, fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermii de mătase, în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite pe toate zonele verzi ale oraşului. În funcţie de condiţiile meteo, perioada în care se vor executa lucrările se poate prelungi. Cea de-a doua etapă a acestei proceduri se va desfăşura la un moment ce va fi anunţat în timp util tuturor celor interesaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente