Evenimente culturale de excepţie cu ocazia Zilelor Imnului Naţional 2019

Mai multe evenimente culturale deosebite se vor desfăşura în contextul Zilelor Imnului Naţional 2019, week-endul 27-28 iulie fiind plin de momente de mare interes pentru iubitorii muzicii, artei plastice şi teatrului.

Ziua de sâmbătă, 27 iulie, va fi marcată de mai multe evenimente coordonate de filiala Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici: la ora 17.00, la Muzeul de Artă ”Casa Simian” – vernisajul expoziţiei de ceramică Ovidiu Ionescu (considerat unul dintre cei mai buni artişti ceramişti din ţară şi laureat, în 2014, al Cvadrienalei Internaţionale de Ceramică de la Mino – Japonia, cea mai importantă manifestare de gen din lume), urmat tot aici, la ora 18.00, de concertul “Râmnicul muzical în perioada lui Anton Pann”. Manifestările se vor muta apoi în galeriile din pasajul subteran Cozia, unde, la ora 19.00, va avea loc Salonul Judeţean de Artă Fotografică al Fotoclubului “Floare de Colţ”, iar tot aici, o jumătate de oră mai târziu, va fi vernisată expoziţia de pictură Valeriu Suşnea, preşedintele UAP Buzău, deţinător al Ordinului ”Meritul Cultural” în grad de cavaler acordat de Preşedinţia României, artist plastic cu zeci de expoziţii personale şi de grup, dar şi restaurator al picturilor murale de la mânăstirile Voroneţ şi Cozia. Ziua culturală se va încheia la Galeriile ”Artex”, la ora 24.00, cu tradiţionalul ”Revelion din miezul verii” al artiştilor plastici vâlceni: Salonul Judeţean de Artă Contemporană al UAP Vâlcea.


Ziua de duminică, 28 iulie, va veni cu două premiere excepţionale. Prima îi va aparţine Teatrului Municipal ”Ariel”, care, de la ora 18.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, va pune în scenă piesa ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Vlad Popescu, cu actorii Anca Olteanu, Ionuţ Mocanu, Cristian Stanca, Cătălina Sima Getsck, Gabriel Popescu, Mădălina Floroaica, Alin Păiuş, Dan Constantin, Alin Holcă, Camelia Constantin, Julliet Attoh şi Georgiana Marin. Cea de-a doua premieră se va derula în centrul Râmnicului, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân, de la ora 20.00: Concertul vocal-simfonic susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” cu lucrarea ”Carmina Burana” de Carl Orff, dirijor: Tiberiu Dragoş Oprea, solişti: Iordache Basalic, Valentin Racoveanu, Camelia Clavac şi corul ”Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, spectacol realizat în colaborare cu Filarmonica ”Oltenia” din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente