Inaugurarea ansamblului de picturi ”Imagini-monumente ale Râmnicului”

Tablouri de Cartea Recordurilor au fost amplasate peste râul Olăneşti, fiind singurele din lume realizate pe plexiglas. Luni au fost inaugurate picturile stradale de pe panourile fonice de la Râmnicu Vâlcea.

Aceste lucrări au fost realizate de Adrian Luță, un profesor de pictură din Râmnicu Vâlcea care intenționează să pună orașul pe harta lumii artistice și să tranforme urbea într-o uriașă operă de artă.

Râmnicu Vâlcea se poate mândri cu singurele picturi stradale din lume realizate pe plexiglas, în ulei, într-o tehnică şi cu o cromatică speciale care îmbină pictura cu grafica, în culori vintage, finalizate cu lacuri fosforescente. Este vorba despre panouri fonice, 58 la număr, cu dimensiunile de 2,30/3 m, situate pe o străduţă paralelă cu râul Olăneşti, care taie municipiul în două, chiar în centrul oraşului.

Este o lucrare impresionantă care măsoară aproximativ 200 de metri lungime şi care a început în urmă cu mai puţin de un an. Realizările profesorului de pictură au ca ţintă stabilirea unui record care să fie omologat de Cartea Recordurilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente