La mulţi ani, România!

Se împlinesc 101 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia şi noi încă nu am reuşit pe deplin să înţelegem norocul pe care îl avem ca naţiune şi ca ţară. La un veac şi un an de la 1 Decembrie 1918, încă ne mai punem unii altora etichete cu nume de partide sau de politicieni, încă ne mai definim peiorativ în funcţie de regiunea în care trăim şi încă ne mai împărţim pe vârste, genuri, religii sau ani de şcoală. Cei care nu gândesc ca noi sunt cei mai aprigi duşmani, iar prietenii ni se schimbă la fiecare ciclu electoral.

Nu pentru asta s-au adunat strămoşii noştri la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918! Nu pentru asta au luptat pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial şi nu pentru aşa ceva au suferit în temniţele comuniste! Şi nu acesta a fost idealul care i-a scos pe români în stradă în alt decembrie – cel al anului 1989!

Semnificaţia Marii Uniri de la 1918 ar trebui să ne fie icoană în fiecare zi şi să ne stea în gând de fiecare dată când ne salutăm. Iar atunci când suntem întrebaţi cine suntem, ar trebui să răspundem, mai întâi de toate, cu ce ne uneşte: ”SUNT ROMÂN” – şi doar apoi să spunem ce ne deosebeşte. Şi dacă vorba aceasta ni se va face gând, iar gândul se va preface în faptă, atunci vom putea spune că sărbătorim cu adevărat Marea Unire de la 1 Decembrie şi că lucrăm în slujba ţării acesteia minunate. Nu doar azi, bucurându-ne de festivităţi deosebite, ci şi mâine şi în tot timpul în care suntem norocoşi să fim trăitori în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu.

Vă invit, aşadar, pe toţi, să sărbătoriţi astăzi, dar şi în fiecare zi a anului care urmează, bucuria, şansa şi onoarea de a fi români în România!

La mulţi ani, tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente