Lansarea proiectului „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Râmnicu Vâlcea” 2

Lansarea proiectului
„Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Râmnicu Vâlcea: Bloc MV Popescu, Bloc C11, Bloc 10, Bloc 21, 
Bloc P7, Bloc C3, Bloc A36/2, Bloc A14″

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea anunță lansarea proiectului „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Râmnicu Vâlcea: Bloc MV Popescu, Bloc C11, Bloc 10, Bloc 21, Bloc P7, Bloc C3, Bloc A36/2, Bloc A14” cod SMIS 120047 , finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri Rezidențiale.

În data de 25.10.2018 a fost semnat Contractul de finantare aferent proiectului, între Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Bugetul proiectului este de 21.207.031,98 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile este de 11.105.980,35 lei, iar perioada de implementare a proiectului, conform contractului de finanțare, este până în data de 30.09. 2020.

Proiectul are ca obiectiv specific creșterea eficienței energetice a opt blocuri de locuințe din municipiul Râmnicu Vâlcea după cum urmează: Bloc MV Popescu, Bloc C11, Bloc 10, Bloc 21, Bloc P7, Bloc C3, Bloc A36/2, Bloc A14.
Având o perioadă de execuţie a lucrărilor de 6 luni, prin reabilitarea blocurilor se va avea în vedere obţinerea unei reduceri de minim 40 % a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum specific de energie nu mai mare de 90KWh/mp/an pentru zona climatică 2 în care se include municipiul Râmnicu Vâlcea. Acest lucru va contribui la reducerea sărăciei energetice (fuel poverty) în municipiul Râmnicu Vâlcea, prin reducerea costurilor cu încălzirea populaţiei, în special a celor cu venituri reduse, ceea ce va ajuta la îmbunătăţirea puterii de cumpărare a categoriilor defavorizate.

Principalele categorii de lucrări de intervenție propuse sunt:
– Izolarea termică a pereților exteriori;
– Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente cu tâmplărie performantă energetic; 
– Închiderea balcoanelor şi/sau logiilor; 
– Izolarea termică a planşeului peste subsol;
– Izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel; 
– Reabilitarea instalaţiilor sanitare, termice, electrice şi demontarea şi remontarea după execuţia termoizolaţiei a conductelor de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente