Manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Vârstnicilor

În cinstea Zilei Internaţionale a Vârstnicilor – marcată la fiecare 1 octombrie – la nivelul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea se desfăşoară mai multe manifestări dedicate acestei categorii de persoane. Astfel, începând cu data de 27 septembrie, 17 nonagenari vor fi sărbătoriţi cu ocazia intrării în Clubul Longevivilor primind – la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială sau la domiciliul propriu – o Diplomă aniversară şi tichete sociale cu valori între 500 lei (pentru grupa de vârstă 90 – 94 de ani) şi 700 lei (pentru grupa de vârstă 95 – 99 de ani). Tot cu această ocazie, chiar pe 1 octombrie, cei 77 de seniori găzduiţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni vor avea parte de un program special: un moment de dans-zumba cu foarte cunoscutul şi originalul intructor de fitness Andrei Oşanu, ce va fi urmat de o petrecere cu dulciuri, sucuri şi baloane.


Administraţia locală a municipiului asigură o serie de facilităţi persoanelor vârstnice, atât în conformitate cu legislaţia naţională, cât şi în baza unor reglementări locale. Pensionarii au la dispoziţie cinci cluburi situate în mai multe cartiere din municipiu, în care aceştia pot socializa şi îşi pot petrece timpul jucând table, şah sau rummy. De asemenea, locuitorii Râmnicului cu vârsta de peste 62 de ani au gratuitate pe mijloacele de transport urban ale companiei municipale ETA S.A., un număr de 7.000 persoane profitând, în fiecare lună, de această facilitate.

Nu în ultimul rând, pensionarii din municipiu beneficiază, începând cu anul 2017, de gratuitate la Ştrandul Ostroveni, aflat în administrarea Primăriei, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, în sezonul estival 2019 fiind înregistrate aproximativ 50.000 de intrări ale seniorilor în această bază de agrement.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente