Mesajul viceprimarului Eusebiu Veţeleanu cu ocazia manifestarilor dedicate Zilei Armei Geniu

Cred că despre arma Geniu se poate spune, fără vreo umbră de îndoială că este cea mai folositoare pe timp de pace şi printre cele mai eficiente pe timp de război. După cum vedeţi, am pus înainte contextul pacifist, pentru că, oricât de bine pregătiţi ar fi militarii din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ”Panait Donici”, îmi doresc din toată inima să nu aibă ocazia să-şi dovedească calificările şi în confruntări armate.

Dar pentru că se spune că ”dacă vrei pace, pregăteşte-te de război”, doresc, cu această ocazie festivă, să vă felicit pentru modul exemplar în care desfăşuraţi pregătirea de specialitate în cadrul acestui prestigios institut de învăţământ militar! Mii de cursanţi din întreaga ţară au deprins aici, de-a lungul anilor, secretele acestei arme care, în mod paradoxal, poate să distrugă la fel de bine pe cât poate să clădească. Iar aceştia au putut povesti, în comunităţile şi în unităţile militare în care au ajuns, atât de multe lucruri bune despre Institutul ”Panait Donici” şi, sunt convins, şi despre oraşul Râmnicu Vâlcea, care i-a găzduit cu drag şi prietenie.

Vă urez să aveţi parte numai de reuşite cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de geniu din Armata Română şi vă transmit întreaga simpatie şi tot respectul locuitorilor din Râmnicu Vâlcea, asigurându-vă, totodată, că ori de câte ori veţi avea nevoie, puteţi conta pe sprijinul Municipalităţii.

La mulţi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente