Mircia Gutău nu va părăsi Partidul Ecologist Român până în anul 2020

Precizează conducerea judeţeană a partidului pentru a infirma zvonurile vehiculate în ultima perioadă în spaţiul public. Astfel se afirmă faptul că Mircia Gutău nu va opta pentru o altă formaţiune politică, ba mai mult va încerca o întărire a acestei formaţiuni (PER) în varianta examenelor electorale care urmează în România în aceşti 2 ani.

PER Vâlcea intenţionează să obţină un număr de 10 primari în judeţ, un număr de cel puţin 5 consilieri judeţeni şi va lupta pentru o majoritate în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. Întrebată dacă actuala coaliţie la nivel judeţean PSD-PER-ALDE va fi posibilă şi în anul 2020, conducerea verzilor vâlceni spune că „nu vede niciun motiv pentru care această coaliţie care a dat rezultate foarte bune până în prezent să fie schimbată”.

Mai mult PER Vâlcea încearcă şi la nivel naţional să formeze o structură puternică de partid, astfel încât în 2020, partidul să reprezinte o forţă politică immportantă pentru abordarea alegerilor generale.

În anul 2016, Mircia Gutău, fost primar democrat-liberal, a candidat pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, pe listele PER, după ce a fost respins de liberali, chiar de conducerea centrală a partidului, reprezentată în acea perioadă de Alina Gorghiu. Aceasta a cerut în mod expres conducerii liberale vâlcene să „reevealueze candidaturile partidului la alegerile locale pe criterii de integritate”

În acel moment, Mircia Gutău era în proces cu statul român la CEDO, împotriva unei sentinţe din 2010, proces pe care l-a câştigat definitiv în anul 2018. În ultimele sondaje judeţene, PER este creditat cu a treia şansă în Vâlcea, iar la nivel de municipiu, Mircia Gutău ar obţine victoria cu 67% pentru un nou mandat de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente