Ne-a murit un Prieten… Doctorul Ion Albescu

Ne-a murit un Prieten… un Prieten al Râmnicului…
Nu cred că există un alt termen mai cuprinzător care să descrie ce a reprezentat şi va reprezenta doctorul Ion Albescu pentru acest oraş.
Putem vorbi despre activitatea lui medicală deosebită, din care o parte s-a derulat la Clinica Straubing, pe care a înfiinţat-o şi căreia i-a fost garant de profesionalism şi competenţă.
Despre nenumăratele acţiuni filantropice pe care le-a îndreptat către sărmanii Râmnicului.
Despre implicarea, chiar şi la o vârstă înaintată, în variate proiecte sociale sau culturale, ce au adus lumină în urbea pe care a iubit-o atât de mult.
Despre faptul că a fost unul dintre primii Cetăţeni de Onoare ai Râmnicului, primind acest titlu acum aproape un sfert de veac.
Dar toate cele de mai sus se pot încadra într-un singur cuvânt: Prieten. Şi aşa cum se întâmplă atunci când pierdem un Prieten, îl plângem, ne doare şi nu încetăm să ne gândim la cât de mult a însemnat pentru fiecare dintre noi.
Doctorul Ion Albescu s-a stins la capătul Săptămânii Luminate, iar de sus, din Raiul în care îşi ocupă locul bine-meritat, îl rugăm să ne vegheze şi pe mai departe, cu aceeaşi grijă pe care ne-a arătat-o cât ne-a fost alături.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Condoleanţe familiei îndurerate!

Mircia GUTĂU
Primar Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente