Patru construcţii şcolare noi vor fi finalizate în Râmnic în cursul anului 2020

La acest moment, în municipiul Râmnicu Vâlcea sunt în derulare lucrările de construcţii la patru clădiri şcolare pornite de la cota ”0” şi având diferite destinaţii, toate finanţate majoritar pe programe de dezvoltare naţionale şi cu contribuţia bugetului local.


În zona Nord, la Şcoala şi grădiniţa Waldorf se va ridica un corp multifuncţional cu regim de înălţime parter – etaj I – etaj II (parţial), destinat activităţilor culturale, educative, sportive şi de festivităţi pentru preşcolarii şi elevii de aici. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 2 decembrie, durata de execuţie este de 12 luni, iar investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
O altă investiţie în derulare din cadrul PNDL este Grădiniţa nr. 16 din cartierul Nord, un imobil cu parter şi un etaj mansardat, cu o curte cu loc de joacă şi loc de odihnă pentru părinţi sau bunici, care urmează să preia preşcolarii din zonă; investiţia este estimată să se finalizeze în a doua jumătate a anului.


Al treilea obiectiv local finanţat prin PNDL este grădiniţa cu program prelungit şi creşă de lângă locuinţele sociale din Ostroveni, unde vor fi primiţi 80 de copii proveniţi din familiile care locuiesc în Sudul municipiului; imobilul cu o structură parter – etaj şi o suprafaţă desfăşurată de peste 1.400 mp urmează să fie gata în luna aprilie 2020.
La aceste obiective se adaugă sala de sport de la Liceul Sanitar ”Antim Ivireanul” de care vor beneficia cei peste 1.000 de elevi ai acestei unităţi şcolare; construcţia – o clădire cu un etaj şi cu o capacitate de 102 locuri în tribune – este ridicată de Compania Naţională de Investiţii, iar racordul la utilităţi şi lucrările de sistematizare verticală sunt suportate de la bugetul local. Conform informaţiilor transmise de CNI, lucrările s-ar putea încheia în luna martie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente