Primăria Râmnicu Vâlcea reabilitează termic, cu finanţare europeană, clădirile a trei unităţi şcolare din municipiu

Primăria Râmnicu Vâlcea reabilitează termic, cu finanţare europeană, clădirile a trei unităţi şcolare din municipiu – lucrările la CNI ”Matei Basarab” sunt în plină desfăşurare.

La acest moment, este în plină desfăşurare reabilitarea termică a Colegiului Naţional de Informatică ”Matei Basarab”, proiect în valoare totală de 5.309.024,54 lei, din care contribuţie nerambursabilă din fonduri europene în valoare de 4.983.463,96 lei în cadrul Programului Operaţional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri Publice.

Lucrările constau în izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel (în pod) şi a planşeului peste subsol, eficientizarea funcţionării instalaţiilor de încălzire, reabilitarea instalaţiei de apă caldă şi a celei de iluminat. Totodată, pentru reducerea consumului de energie electrică, se vor înlocui corpurile de iluminat vechi cu unele cu LED, cu durată mare de viaţă şi consum redus. Alte acţiuni vor viza refacerea tencuielilor degradate, şarpantei, asterealei, învelitorii din ţiglă ceramică şi sistemului pluvial, ignifugarea elementelor din lemn, refacerea finisajelor în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie din jurul clădirii, precum şi conformarea clădirii la cerinţele ISU în ceea ce priveşte instalaţiile de hidranţi interiori şi exteriori, de detecţie a incendiului şi de iluminat de siguranţă.

Termenul de finalizare a lucrărilor este jumătatea lunii aprilie 2020. În cadrul aceleiaşi linii de finanţare europeană, Primăria municipiului are aprobate alte două proiecte de reabilitare termică a clădirilor unor unităţi şcolare ce vizează internatul şi cantina Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, respectiv imobilul Şcolii Generale ”I.G. Duca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente