Primăria Râmnicului a obţinut o finanţare europeană de peste 9,5 milioane de Euro pentru încă un proiect de anvergură

Miercuri, 18 decembrie, la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a fost semnat Contractul de finanţare pentru proiectul ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării durabile, cod SMIS 129361.

Proiectul – în valoare totală de 46.845.012,34 lei, din care finanţarea nerambursabilă, în procent de 98%, este de 45.908.112,11 lei – urmăreşte modernizarea infrastructurii de transport public atât la nivelul autobuzelor, cât şi al sistemului de semnalizare rutieră prin sincronizarea adaptivă a intersecţiilor semaforizate aflate de-a lungul traseelor de transport în comun, dotarea cu echipamente de solicitare de prioritate automată atunci când vehiculele se află în întârziere, precum şi optimizarea reală a traficului rutier la nivelul oraşului ca urmare a adaptării în timp real a sistemului de semaforizare în ansamblu.

Este cel de-al doilea proiect aprobat spre finanţare care vizează modernizarea transportului în comun din municipiu, după cel referitor la ”Construirea unei artere de legătură între bd. Nicolae Bălcescu şi bd. Tineretului spre nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, în cadrul căruia parcul auto al ETA SA urmează să fie suplimentat cu 7 autobuze alimentate cu gaz natural comprimat; totodată, la ADR S-V Oltenia se află în evaluare proiectul ”Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile”, ce presupune achiziţionarea altor 28 autobuze cu combustibil alternativ, precum şi modernizarea autobazei existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente