Primăria Râmnicului a primit finanţare europeană pentru încă un proiect destinat reducerii birocraţiei pentru cetăţeni

Joi, 7 mai, Primăria Municipiului a semnat Contractul având ca obiect acordarea finanţării nerambursabile de către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capacitate Administrativă pentru proiectul “Simplificarea procedurilor administrative şi elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea”. Valoarea totală a proiectului este de 2.961.910 lei, din care finanţarea nerambursabilă – 2.902.671,80 lei.

În cadrul acestui proiect se vor implementa mai multe măsuri destinate reducerii birocraţiei pentru cetăţeni prin furnizarea unor servicii electronice integrate şi utilizarea unor componente software dedicate: transmiterea integrală electronică a dosarelor aferente solicitărilor, primirea de informări/notificări online cu privire la stadiul demersurilor iniţiate şi primirea electronică a răspunsurilor/documentelor solicitate pentru mai multe domenii (dosare de locuinţe sociale şi pentru tineret, ordine şi siguranţă publică, disciplina în construcţii, activităţi comerciale, ocuparea domeniului public, permise de liberă trecere); aplicaţie GIS destinată unui management integrat şi strategic decizional la nivelul localităţii; aplicaţie de gestionare a datelor financiare furnizate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi consolidarea lor în vederea obţinerii rapoartelor şi analizelor financiare centralizate.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect vor mai fi elaborate Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, instrumente esenţiale pentru accesarea de fonduri europene în contextul exerciţiului financiar european 2021 – 2027.

La acest moment, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea are în portofoliu 23 de proiecte care beneficiază de fonduri externe, aflate în diverse faze de implementare. Dintre acestea, 19 au fost depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 (dintre care 5 proiecte având ca obiect investiţii majore în infrastructura municipală, 8 destinate reabilitării termice a 46 de blocuri de locuinţe şi 6 având ca scop modernizarea unităţilor şcolare din Râmnic), 2 în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, un proiect finanţat de Administraţia Fondului de Mediu (amplasare staţii de încărcare autovehicule electrice) şi un altul acordat direct de Comisia Europeană (amplasare puncte de acces wi-fi gratuit în spaţii publice). Valoarea totală a celor 23 de proiecte este de 271.541.147,32 lei, din care fonduri nerambursabile în sumă de 181.633.474,82 lei. Totodată, Primăria municipiului mai are depuse şi se află în etapa de contractare alte trei proiecte în valoare totală de 87.105.438,15 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 77.770.553,11 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente