Primarul Mircia Gutău nu a fost de acord cu majorarea tarifelor plătite de către populaţie pentru colectarea gunoiului!

Intrată pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 30 ianuarie la solicitarea Romprest Energy SRL – operatorul serviciilor de salubrizare pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea – propunerea de modificare a tarifelor aferente acestei activităţi a fost respinsă de plenul Legislativului local la propunerea primarului Mircia Gutău. Punctul care a suscitat cele mai multe discuţii a fost cel referitor la majorarea tarifului pentru colectarea, transportul şi tratarea deşeurilor menajere în amestec preluate de la populaţie, de la 8,88 lei/pers./lună la 12,46 lei/pers./lună.

Edilul şef a admis că există motive pentru care se poate solicita o majorare – creşterea de la 1 ianuarie 2020 a contribuţiei pentru economia circulară de la 30 lei la 80 lei/tona de deşeuri (bani care ajung la Fondul de Mediu) sau creşterea tarifelor la staţia de sortare ca urmare a majorării salariului minim brut pe economie – dar a subliniat că ”la persoanele fizice nu ies calculele!”. ”V-am ascultat cu atenţie, dar i-am ascultat pe cetăţenii municipiului cu mai multă atenţie”, a mai declarat primarul Gutău în contextul discuţiilor de peste 40 de minute pe marginea acestui subiect.

În consecinţă, edilul-şef a propus reprezentanţilor operatorului de salubrizare prezenţi în Sala de Consiliu să refacă calculele şi să revină cu o altă propunere în vederea analizării ei într-o şedinţă extraordinară a legislativului municipal, iar solicitarea de majorare a picat la vot. Totodată, primarul Mircia Gutău a avertizat: ”Chiar dacă apar ameninţări la adresa mea, vă spun tranşant: sunt pregătit pentru orice!”, menţionând că societatea Pieţe Prest SA, care funcţionează în subordinea Consiliului Local, poate să preia, în caz de necesitate, această activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente