Proiectul de buget local a fost supus dezbaterii publice.

Joi seara, la Filarmonica ”Ion Dumitrescu” a avut loc dezbaterea publică a proiectului de buget local al municipiului pentru anul 2020. Întâlnirea a debutat cu o prezentare a veniturilor estimate ale bugetului local consolidat, în valoare de 226.013.000 lei, făcută de directorul Direcţiei Economico-Financiare timp de un sfert de oră, după care la cuvânt a urmat primarul Mircia Gutău care, înainte de prezentarea propunerilor de obiective de investiţii, a făcut o succintă trecere în revistă a celor mai importante realizări din ultima perioadă.

Printre propunerile lui 2020 se numără reabilitarea şi modernizarea ”Arenelor Traian”, amenajarea şi modernizarea de locuri de joacă, lărgirea intersecţiei str. Ştrandului cu bd. Dem Rădulescu, relocarea dispeceratului de supraveghere video, sistem de supraveghere video la sălile de sport din municipiu, amenajarea cu dale elastice a trecerilor la nivel de cale ferată pe bd. Nicolae Bălcescu şi pe str. Mihai Eminescu, reabilitarea imobilului din strada General Magheru nr. 25, sediu administrativ nou pentru Vama Vâlcea, construcţia sălii de sport de la Liceul Antim Ivireanu (utilităţi şi sistematizare), reabilitarea şi modernizarea sălii de festivităţi şi a sălii de sport la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, reabilitarea imobilului Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” din str. Popa Şapcă, construcţia sălii de sport la Şcoala Gimnazială nr. 4, PUZ prelungire Splaiul Independenţei, PUZ Zona Nord, reabilitarea termică a încă 29 de blocuri de locuinţe, realizarea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor municipale, extinderea reţelei de distribuţie gaze naturale în municipiu, amenajarea unei parcări publice în zona Ostroveni şi amenajare de piste pentru biciclişti, parcări şi puncte pentru închirierea bicicletelor, unele dintre aceste puncte fiind detaliate de edilul-şef.

După o oră de la debutul întâlnirii a venit rândul celor prezenţi în număr mare în sala Filarmonicii să îşi expună propunerile sau să adreseze întrebări Executivului, temele abordate fiind dintre cele mai diverse: situaţia burselor şcolare, starea cimitirului eroilor de la Cetăţuie, asigurarea energiei termice în oraş în iernile viitoare, valoarea subvenţiei acordate ETA, pregătirea unor alte terenuri pentru noi locuinţe ANL, stadiul proiectelor de reabilitare a unor blocuri, realizarea unui club al pensionarilor în Copăcelu etc. Proiectul bugetului Râmnicului pe anul 2020 va fi supus aprobării consilierilor locali în proxima şedinţă a Legislativului municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente