Workshop internațional pe teme de gestionarea deșeurilor la Râmnicu Vâlcea

În perioada 10-11 martie 2020 a avut loc la Râmnicu Vâlcea un workshop internațional, organizat în cadrul proiectului BEACON, având ca temă implicarea autorităților locale în gestionarea eficientă a deșeurilor. Participanți din România, Republica Cehă, Polonia, Portugalia și Grecia, au dezbătut împreună subiecte legate de implementarea sistemului de gestionare a deșeurilor la nivel local, despre cum ar trebui să arate un sistem de colectare selectivă a deșeurilor în anul 2030, fiind prezentate, totodată, și exemple de bune practici din orașele BEACON.


De asemenea, Municipiul Râmnicu Vâlcea, în calitate de membru al rețelei de orașe BEACON, a organizat pentru reprezentanții municipalităților o vizită de studiu la depozitul ecologic de la Fețeni și la stația de compost de la Râureni.


Evenimentul a fost organizat de Asociațiile Adelphi (Germania) și Orașe Energie România, ca parte a activităților asumate de municipalitățile participante în proiectul BEACON.


”Bridging European and Local Climate Action” (BEACON) este finanțat prin Inițiativa Europeană pentru Climă (EUKI) a Ministerului Federal al Mediului din Germania (BMU) și urmărește să sprijine municipalitățile interesate de dezvoltarea unor comunități cu emisii scăzute de carbon, adaptarea la schimbările climatice și creșterea expertizei prin schimburi de experiență la nivel European. Municipiul Râmnicu Vâlcea este unul din cele 5 orașe (alături de Alba Iulia, Deva, Zalău și Făgăraș) selectate să reprezinte România în cadrul proiectului mai sus menționat, fiind reprezentat la eveniment de viceprimarul Eusebiu VEȚELEANU și de funcționari publici din cadrul Direcției de Dezvoltare Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente