Acţiune nocturnă de succes a poliţiştilor locali: au găsit proprietarul unei borsete aruncate pe stradă şi i-au prins pe hoţii acesteia în timp ce foloseau cardurile furate

În data de 24 august 2021, ora 22.10, în timpul efectuării serviciului de patrulare, un echipaj format din trei poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică a fost solicitat să se deplaseze pe str. Henri Coandă unde un cetăţean găsise o borsetă bărbătească ce conţinea documente şi obiecte personale. După identificarea proprietarului borsetei pe baza actului de identitate găsit înăuntru, poliţiştii locali s-au deplasat la locuinţa acestuia pentru a-i preda bunurile găsite. Din primele declaraţii, a rezultat că acesta nu ştia în ce împrejurări i-a dispărut borseta, dar a precizat că ar mai fi avut în ea suma de 500 de lei, precum şi mai multe carduri bancare, ale căror aplicaţii de pe telefonul mobil l-ar fi anunţat deja că s-au făcut plăţi de pe ele.

La propunerea poliţiştilor locali, persoana păgubită a fost condusă cu autospeciala la Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea pentru a reclama dispariţia banilor şi a cardurilor din borsetă. În timpul deplasării, aceasta a primit din nou mesaje pe mobil că s-ar fi făcut plăţi de pe cardurile dispărute. S-a verificat unitatea în care se făceau plăţile, iar poliţiştii locali au luat decizia de a se deplasa către locaţia respectivă, unde au fost observate trei persoane suspecte. La vederea echipajului de Poliţie Locală, unul din cei trei suspecţi a reuşit să fugă, dar ceilalţi doi au fost reţinuţi, identificaţi şi, ulterior, predaţi Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru continuarea cercetărilor; în cursul nopţii următoare, şi cel de-al treilea suspect de furt a fost depistat şi a ajuns în custodia Poliţiei.

În timpul verificărilor, s-a stabilit că borseta fusese furată din locuinţa păgubitului într-un moment în care acesta lăsase uşa de la intrare descuiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente