Pe 4 şi 5 iulie 2019, locuitorii din Râmnicu Vâlcea participă la campania „România Reciclează”!

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), organizează în zilele de 4 şi 5 iulie 2019 o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate. Joi 4 iulie 2019 şi vineri 5 iulie 2019, între orele 09.00 – 15.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26.

Pentru echipamentele voluminoase (maşini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic (031.827.0000) sau prin e-mail ([email protected]) ridicarea de acasă. Toţi cei care vor preda minim 10 kg de deşeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat vor fi premiaţi cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.


Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Potrivit prevederilor OUG nr. 5/2015, autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi.


Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ, de peste 10 ani, conceptele de colectare selectivă, reciclare şi economie circulară în ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postari recente